Diensten

Ombouw

Technologie staat niet stil. Enerzijds is dit mooi want het betekent dat er steeds meer mogelijkheden zijn. Anderzijds kan het tot gevolg hebben dat de prestaties van uw machines snel achterlopen op uw concurrenten. Ook kunnen uw machines duur worden in het onderhoud doordat vervangende besturingscomponenten van fabrikanten vaak prijzig zijn. In sommige gevallen zijn gedateerde besturingscomponenten zelfs niet meer verkrijgbaar. Dit kan uw bedrijf duur komen te staan, niet alleen in de kosten voor onderdelen, maar ook door langdurige stilstand van een machine.

Ombouw AMKO vouwmachine Ombouw AMKO vouwmachine Ombouw AMKO vouwmachine Ombouw AMKO vouwmachine Ombouw Kannegiesser vouwmachine

Mobics kan u een passende, meer economische oplossing bieden die ook de functionaliteit van uw bestaande besturing overtreft. Oplossingen die ook preventief uitgevoerd kunnen worden.

Ombouw Kannegiesser Robofold Ombouw Kannegiesser Robofold Ombouw Jensen vouwmachine Vervangende telwielen en optische sensoren voor Jensen vouwmachine Ombouw Jensen vouwmachine

Omdat vele machines in mechanische zin haast onverwoestbaar zijn is reviseren van een machine vaak de juiste keuze. Tevens is bij een goed onderhouden machine de besturing vaak het enige gedateerde onderdeel dat nog aanwezig is in de machine. Voor de meeste industriële wasserijmachines heeft Mobics al een besturing klaar liggen. Deze besturingen zijn standaard voorzien van vele mogelijkheden en kunnen waar nodig voor u op maat worden gemaakt. Mobics levert en installeert voor u compleet nieuwe besturingen die machines weer helemaal bij de tijd maken.

Ombouw droger systeem Ombouw droger systeem Ombouw insteekmachine voor railsysteem Oude besturing voor railsysteem voor de ombouw Mobics besturing voor railsysteem na ombouw

Haal meer functionaliteit en bedrijfszekerheid uit uw machine met een nieuwe besturing van Mobics. Kijk naar ons assortiment PLC Systemen voor meer informatie.

Neem contact op voor antwoord op uw vragen of een vrijblijvend offerte voor uw machine.

Uitbreiding

  • Is er een bepaalde functionaliteit die niet voldoet op één of meerdere van uw huidige machines?
  • Mist u een functionaliteit op een machine of in uw productieproces in zijn geheel?
  • Ontbreekt er een nodige koppeling tussen twee of zelfs meerdere machines?

 

 PLC weegsysteem uitbreiding op hangbaan Bediening en uitlezing weegsysteem uitbreiding op hangbaan Transportband besturing voor Mobics Track systeem Station met overzichtscherm Mobic Track Mobics Track in gebruik

 

Veel valt te meten en/of te regelen. Gewicht, temperatuur, afstand, lengte, tijd… De lijst is lang. Misschien is voor u een zelfstandig opererende oplossing het beste of misschien kan een bestaand besturingssysteem worden uitgebreid. Waar het ook om gaat, Mobics kan uw wensen en eisen goed afstemmen op de technologische mogelijkheden en een advies geven op maat. Door zaken uit de praktijk te vertalen naar oplossingen op zowel software als hardware gebied kunnen wij wellicht ook u een uitkomst bieden.

Neem contact op voor antwoord op uw vragen of een vrijblijvend offerte voor uw machine.

 

Software Ontwikkeling

Mobics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de industrie. Op het gebied van zowel PC, PLC als embedded systemen kunnen wij een gedegen oplossing verzorgen. Mobics is een van de weinige software ontwikkelaars die op al deze platformen actief is. Wij hebben kennis in huis van o.a. electronica, digitale communicatie, machinebouw en ICT. Zo kunnen wij complexe problemen oplossen waar anderen in kennis te kort schieten.

PC Software

Software ontwikkelaars bieden hun producten aan via velerlei kanalen en voor alles lijkt iets verkrijgbaar. Voor vele gangbare toepassingen is dit prima, maar als u een specifieke toepassing zoekt of een bepaalde functionaliteit wilt integreren in uw IT- of besturingssystemen kan het frustrerende, lange zoektochten opleveren. Vaak bent u dan uiteindelijk gedwongen om een duur softwarepakket aan te schaffen dat veel meer doet dan waar u eigenlijk behoefte aan heeft, of uw wensen aan te passen aan de beperkte mogelijkheden van de alternatieven.

Hier kan Mobics u mee helpen. Wij hebben de expertise om voor u op maat software te ontwikkelen die precies doet wat u wilt. Hierdoor hoeft u niet op uw eisen en wensen in te leveren en bent u vaak voordeliger uit.

Wij ontwikkelen PC software voor Windows en kunnen deze laten samenwerken met andere software waar nodig. Uiteraard kan Mobics als leverancier van besturingen deze software ook aan uw hardware koppelen of software in samenhang met een nieuwe besturing ontwikkelen.

PLC Software

Een PLC wordt gebruikt om besturingstaken te verrichten. Hierbij moet gedacht worden aan het besturen van een machine en data acquisitie. Standaard zijn hiervoor vrijwel geen oplossingen beschikbaar. De meeste PLC toepassingen worden gemaakt voor een specifieke taak en daarom moet ook de besturingssoftware specifiek ontworpen worden.

Om dergelijke software te kunnen ontwerpen is ervaring, inlevingsvermogen en een gedetailleerde kennis van de besturingstaken noodzakelijk. Mobics heeft al vele besturingen geleverd voor de wasserij-, verpakkings- en procesindustrie. U levert de kennis over de werking van uw machine en Mobics vertaalt deze in besturingssoftware die aan uw eisen en wensen voldoet.

Embedded Systemen

Embedded systemen zijn gebaseerd op een microprocessor of FPGA. Software hiervoor wordt vaak ontwikkeld in samenhang met de hardware. Deze systemen worden altijd ontworpen op klantenspecificatie. Mobics ontwikkelt zowel hardware als software voor embedded besturingen. Zie Microprocessor Systemen voor meer informatie.

Neem contact op voor antwoord op uw vragen of een vrijblijvend offerte voor uw machine.

 

Service en Onderdelen

Mobics heeft een brede ervaring op het gebied van machines (VEGA, AMKO, BIKO, Jensen enz.) in industriële wasserijen. In veel gevallen kunnen wij u bij storingen of problemen een advies of ondersteuning geven. Indien nodig kan de storing ook door ons ter plaatse worden opgelost. Uiteraard kunnen wij ook de service en ondersteuning geven op de door ons geleverde besturingen.

Omdat wij begrijpen hoe belangrijk een onverstoorde bedrijfsvoering is houdt Mobics een aantal componenten standaard op voorraad. Wij hebben een assortiment sensoren, PLC componenten, touch-screens en overige onderdelen die snel en tegen scherpe prijzen geleverd kunnen worden.

Naast advies en ondersteuning kan Mobics ook software aanpassingen leveren voor alle types AMKO besturingen. Veel van deze machines zijn nog in een goede staat. Mogelijk wilt u echter toch nog een extra of een gewijzigde functionaliteit in de software. Wij kunnen deze wijziging voor u verzorgen. Afhankelijk van de wijziging kan een EEPROM met de nieuwe software opgestuurd worden of wordt de wijziging ter plaatse uitgevoerd en getest.

Mobics levert software en onderdelen voor de AMKO besturingen met Philips PLC (MC20, MC30 en MC31T) en Sigmatek PLC (DCC040, DCC080, DCC081 en DCP640).

Neem contact op voor meer informatie of een gesprek.